در فن آوری جت مایع سیالی مانند آب در کاربردهای خاص از روغن های هیدرولیک و یا انواع الکل استفاده می شود به کمک پمپ های ویژه ای تحت فشار بسیار زیاد قرار می گیرد. افزایش فشار مایع در چندین مرحله و به کمک تقویت کننده های فشار صورت می گیرد. پس از آن برای ایجاد یک جریان یکنواخت سیال به سمت نازل هدایت می گردد. فشار زیاد اعمال شده به مایع باعث می گردد سیال با سرعت بسیار زیاد از روزنه کوچک نازل خارج گردد.

برای برش اجسام نازل را در فاصله ای بین چند میلی متذ تا چند سانتی متر از قطعه کار قرار می دهند. زمانی که سیالی به جرم m و سرعت خطی v به جسم برخورد می کند، ضربه تولید شده با اندازه حرکت سیال نسبت مستقیم و با زمان اعمال برخورد نسبت عکس دارد.

انرژی آزدا شده حاصل از ضربه سیال به جسم، توانایی کندن قطعات کوچک از جسم را دارد. بنابراین با کنترل محل قرارگیری نازل بر روی جسم می توان برش را در محل های مناسب انجام داد.

در این مقاله به اختصار کابرهایی از جت آب در صنعت و معدن ذکر گردیده است. این فن آوری به لحاظ استفاده از دانش بسیار بالا در طراحی و ساخت تقویت کننده فشار نازل منحصر به چند شرکت می باشد و به همین دلیل در شرایط کنونی در کشورهای در حال توسعه، جایگاه خود را نیافته است. لیکن به دلیل کاربردهای خاص و منحصر به فرد آن و همچنین توسعه روزافزون آن لازم است توجه بیشتری به فن آوری جت آب گردد.

نویسنده:
محمد خسروتاش کارشناس ارشد استخراج معادن دانشگاه امیرکبیر
مهران خسروتاش دانشجوی کارشناسی استخراج معدن دانشکده فنی دانشگاه تهران

دانلود مقاله

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:40 توسط علیرضا رستگار| |

تقریباً در ۸۰ درصد معادن بزرگ دنیا که به روش روباز استخراج می شوند از شاول بعنوان ماشین بارگیری و از کامیون بعنوان ماشین باربری استفاده می شود. راههای جایگزینی کامیون در معادن روباز عبارتند از: ۱- اسکریپرها (Scrapers)، ۲- استفاده از حمل و نقل ریلی، ۳- نوار نقاله، ۴- روشهای دیگری نیز برای حمل مواد معدنی وجود دارد مانند حمل و نقل هیدرولیکی و … . امروزه یعی بر اینست که با نوآوری هاو استفاده از ماشین آلات و روشهای جدید هزینه حمل و نقل مواد معدنی کاهش یابد و روش ICC می تواند یکی از نمونه های بارز ای ن نوآوری ها باشد. در هنگام استفاده از این روش طرح کلی معدن را به چند فاز نختلف تقسیم می کنند بدین معدنی که ممکن است ابتدا از یک سنگ شکن ثابت و یا نیمه متحرک در محدوده ای از معدن استفاده نمود و تا عمقی از معدن جهت باربری از کامیون استفاده کرد. در این روش ترابری مواد معدنی از سنگ شکن داخل پیت تا کارخانه کانه آرایی و یا محل دپوی مواد معدنی بوسیله نواد نقاله صورت می گیرد. بدیهی است که میزان بکارگیری سنگ شکن در داخل پیت حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد بیش از سنگ شکنی خواهد بود که در خارج پیت مستقر می شود. کارایی سنگ شکن های متحرک بالغ بر ۸۰ درصد می گردد. از سوی دیگر ثابت گردیده که نواد نقاله از کارایی بسیار بالایی برخوردار بوده به طوریکه اگر تصمیمات و پیش گیری های لازم بموقع و به شور منظم انجام گیرد می توان کارایی آن را تا ۹۶ درصد زمانی رساند.

انگیزه در نصب سیستم های سنگ شکنی داخل پیت و نوار نقاله در عملیات معدنکاری سطحی اقتصادی است. سیستم های سنگ شکنی داخل پیت می توانند بسته به میران متحرک بودن سنگ شکن در چهار زیر مجموعه گروه بندی شوند. ۱- متحرک، ۲- نیمه متحرک، ۲-۱- قابل انتقال، ۲-۲- قطعه قطعه، ۳- نیمه ثابت، ۴- ثابت و فیکس شده. با توجه به موفقیت آمیز بودن استفاده از سنگ شکن های داخل پیت نیمه متحرک و نوار نقاله، در معادن بزرگ دنیا مقل هایلند ولی و … استفاده از روش فوق در طرح توسعه معدن مس سرچشمه، سونگون و معادن بزرگ کشورمان پیشنهاد می شود.

نویسنده: اصغر مالکی القلندیس (دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده فنی دانشگاه شهید باهنر کرمان – کرمان)

دانلود مقاله

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:39 توسط علیرضا رستگار| |

برش سنگ با استفاده از پودرهاي منبسط شونده کتراک، استامايت و دكسپن

امروزه معدنكاري و شيوه هاي رايج در آن در حال تحول دائمي است و بسياري از مراكز و موسسات تحقيقاتي فعال در امور معدن براي پيشبرد اهداف معدنكاري دست به توليد موادي مي زنند كه بيشترين بازدهي را دارا بوده و در عين حال علاوه بر ارزاني غيمت ‌‌، با محيط زيست سازگاري داشته باشد.
يكي ازمواردي كه به طور روز افزون در كارهاي معدني ايران مورد استفاده قرار مي گيرد انواع پودرهاي منبسط شونده است. اين پودرها پس ازمخلوط شدن با آب، به صورت دوغاب در درون چالهاي از پيش حفاري شده ريخته مي شوند و پس ازمدتي در اثر پديده هيدراتيزاسيون وآبگيري، دوغاب حاصله تا چندين برابر خود افزايش حجم مي دهد و در اثر اين افزايش حجم، يک تنش فشاري بالايي به ديواره چالها وارد مي كند و اين تنش در نهايت موجب شكسته شدن ديواره چال، در نقاط ضعف موجود در اطراف ديواره مي گردد.
با حفاري وآرايش چالها در جهت هاي خاص مي توان شكسته شدن ديواره چالها را هدايت نمود و در نهايت قطعات سنگ و يا بتن را به طور دلخواه برش داد.

 

مزايا استفاده از پودرهاي منبسط شونده:
عدم نياز به استفاده از مواد ناريه : از آنجايي كه بسياري از معادن و يا سازه هاي بتوني زائد و قابل تخريب، در مجاورت مناطق مسكوني جاده ها و يا خطوط تاسيساتي آب و برق نفت قرار دارند، براي رعايت شرايط ايمني امكان استفاده از مواد ناريه وجود ندارد به همين دليل باعث شده كه اين معادن به طور دست نخورده باقي بمانند. و يا بهره برداري از آنها با ظرفيت پايين انجام شود. استفاده از پودرهاي منبسط شونده مي تواند تا حد زيادي به امر استخراج و برش قطعات سنگي و بتني كمك نمايد. ضمناً چون استفاده از مواد ناريه در ايران از نظر امنيتي مستلزم رعايت شرايط خاص مي باشد، به همين خاطر رعايت اين شرايط زمان و هزينه بسيار زيادي صرف مي شود، لذا بسياري از افراد ترجيح مي دهند از مواد جايگزين ديگري به جاي مواد ناريه استفاده كنند.

سهولت استفاده : استفاده از پودرهاي منبسط شونده نياز به نيروي متخصص ندارد وبا يك آموزش كوتاه مدت مي توان از اين پودرها استفاده نمود.

ادامه...

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:37 توسط علیرضا رستگار| |

نویسنده:
سید علی اسد، دانشگاه علم وصنعت ایران ، دانشکده عمران ، دانشجوی کارشناسی ارشد
محمد صادق وجدی، وزارت راه وترابری ، اداره کل نگهداری راه وابنیه ، کارشناس ابنیه

تونلها برای مقاصد مختلف از جمله ارتباطات زیرزمینی (کوتاه نمودن مسیر راه و راه آهن) حمل و نقل مواد اهداف صنعتی و معدنی حفر میگردند. در مرحله بهره برداری، نیاز به مدیریت صحیح جهت حفظ شرایط مطلوب و اهداف پیش بینی شده و ارتقاء کیفی علی الخصوص در تونلهای راه می باشد. شاخص های مورد توجه درمدیریت نگهداری تونلها راه شامل وجود سیستمهای روشنایی، تهویه، زهکشی، ابنیه، سیستمهای هشداردهنده، پوشش داخلی و وضعیت مناسب ورودی و خروجی تونل می باشند. طی یک کار میدانی شاخص های فوق درتعدادی از تونلهای ایران جهت شناخت و آگاهی از وضعیت تونل های راه مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی ضمن تنظیم و تکمیل فرمهای بازدید تونل و نظرسنجی از رانندگان، نسبت به سنجش گازهای سمی موجود در تونل و شدت روشنایی نواحی مختلف تونل اقدام گردید. پس از بررسی و دقت در گزارشات و نتایج، متأسفانه هیچ یک از شاخصهای نگهداری که تامین کننده راحتی راننده بوده، با استاندارد جهانی مطابقت نداشته و در یک نظر سنجی که از رانندگان بعمل آمده عمدتاً از عدم تهویه و نبود روشنایی کافی گله مند بودند. برای رفع مشکل فوق و ارتقاء کیفی شاخصهای ایمنی نیاز به یک عزم جدی در وزارت راه و ترابری با ایجاد مدیریت نگهداری تونل متشکل از تخصصهای متنوع، با اختیارات و امکانات کافی و حمایت های مالی و بهره گیری از امکانات و منابع بخش خصوصی و صنعت بیمه می‌باشد.

دانلود مقاله

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:30 توسط علیرضا رستگار| |

تغییر در شرایط گل گذاری چالهای آتشکاری، تغییر در کیفیت انفجار را به همراه خواهد داشت. با انتخاب طول و کیفیت مناسب مواد پر کننده مذکور، نتایج انفجار بهینه می گردد چرا که با افزایش زمان باقی ماندن گازانفجار درون چال، مدت زمان تأثیر گازهای انفجاری بر سنگهای محدوده چال افزایش یافته ودر نتیجه خردشده گی بهینه شده و مقدار پیشروی هر انفجار افزایش وته چالی کاهش می یابد. بدین منظور، تحقیقات زیادی انجام شده که از آن جمله ساخت توپیهای مسدود کننده چالهای آتشکاری می باشد. در این مقاله تحقیق عملی درمورد نتایج استفاده ازنوعی توپی در چالهای آتشکاری شده است. بر اساس آزمایشهای انجام شده مشخص گردید که این توپیها باعث افزایش پیشروی تونل درهر انفجار، کاهش خروج ویژه و ته چالی و بطور کلی کاهش زمان حفاری تونل و سیکل کاری، کاهش هزینه اجاره ماشین آلات و می گردند. همچنین پس از هر انفجار سکوی کف تونل ایجاد نگردیده و کسر و اضافه حفاری کاهش می یابد. قرار دادن توپی ها آتشکاری درون چال عمل زمان بری نبوده و براحتی انجام می پذیرد. دیگر کاربردهای عملی توپیها نیز در این مقاله بررسی شده است.

 

دانلود مقاله

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:27 توسط علیرضا رستگار| |

بدون تردید جریان آب درپروژه های تونلسازی یکی از مسائلی است که میتواند آثار مخرب فراوانی بر طرح داشته و فعالیت تونلسازی را کاملاً تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین لازم است محل و مقدار جریان آب به داخل تونل حتی المقدور پیش بینی و درملاحظات تونلسازی در نظر گرفته شود. از سوی دیگر تجربیات گذشته نشان داده است که پیش بینی دقیق مقدار نفوذ آب درتونلهای حفر شده در سنگ به لحاظ اینکه تعیین کلیه عوامل تأثیر گذار بر جریان آب معمولاً‌امکانپذیر نمی باشد، کارآسانی نمی باشد. در این مقاله با استفاده از یک روش تجربی، راه حلی عملی برای تخمین نفوذ آب به داخل تونل تشریح می شود. در این روش جریان پایدار درازمدت (long tern steady state inflow) و مقدار آب خروجی از سینه کار تونل که در مراحل اولیه حفاری جریان می یابد (Initial heading inflow) ،‌تخمین زده می شود. در این روش مهمترین مسئله، تعیین ضریب تراوایی معادل توده سنگ است که توزیع مقادیر آن با استفاده از نتایج تستهای فشار آب (لوژان) تخمین زده می شود. به عنوان یک مثال عملی، این روش در پروژه قمرود مورد استفاده قرار گرفت و میزان نفوذ آب در واحدهای دگرگونه مسیر تونل که ازنظر لیتولوژیکی متشکل از شیل، اسلیت، فیلیت و شیست هستند، مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده از این روش نشان میدهد که اغلب بخشهای واحدهای مورد نظر به جز زونهای خرد شده و گسله، مشکل عمده ای از نظر میزان آب ورودی به تونل نخواهند داشت.

 

دانلود مقاله

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:25 توسط علیرضا رستگار| |

به جرات میتونم بگم تنها مقاله فارسی موجود در نت در مورد سپر متعادل کننده فشار زمین رو دارم تایپ میکنم!
هرگونه کپی برداری از موضوع با ذکر منبع مجاز است

سپر متعادل کننده فشار زمین (Earth Pressure Ballance EPB)

این سپر ابتدا در سال ۱۹۷۴ در ژاپن برای حفر تونل در زمین های سست زیر سطح ایستابی به کار رفت. این دستگاه یک صفحه حفار دایره ای پنجره دار دارد که در جلو دستگاه میچرخد و مجهز به دندانه های حفار است. موار حفر شده از جبهه کار از طریق پنجره ها در محفظه ویژه ای که بلافاصله در پشت صحفه حفار قرار دارد ، جمع و متراکم می شوند. این مواد در واقع حفاظی را برای نگهداری جبهه کار تونل فراهم میسازند و در عین حال از ورود آب به داخل سپر نیز جلو گیری میکنند.
مواد حفر شده به تدریج و به کمک یک نقالی پیچی موسوم به پیچ ارشمیدس به پشت دستگاه هدایت می شود تا از آنجا به بیرون تونل منتقل شوند.
ضمن عملیات عادی دستگاه، صفحه حفار ، پر از مواد خاکی حفر شده است و به همین دلیل مانع از ریزش جبهه کار تونل می شود.

این سپر به طور موفقیت آمیزی در حفر تونل اصلی فاضلاب شهر توکیو به قطر ۸٫۴۸ متر به کار رفته است و علاوه بر آنکه راندمان خوبی داشته ، هیچگونه آثاری از نشست سطحی زمین و سایر صدمات مشابه نیز دیده نشده است. نکته جالب آنکه این سیستم، فقط به یک نفر متصدی دستگاه نیاز داشته و از این بابت نیز باعث صرفه جویی در وقت و نیروی انسانی و کاهش هزینه ها شده است.
در سالهای اخیر ، سپر متعادل کننده خاک با استفاده از تزریق گل به محفظه فشار دستگاه اصلاح شده است. با استفاده از گل دامنه کاربرد این سپر نیز گسترش یافته و نیز امتیازاتی برای آن حاصل شده است که از جمله آنها میتوان به کاهش گشتاور لازم برای چرخش صفحه حفار و در نتیجه امکان حفر تونل با قطر های بزرگتر اشاره کرد.

در مواردی که دستگاه در خاکهایی کار میکند که حاوی مقدار کمی رس و سیلت هستند، جریان خمیری مواد حفر شده با مشکل مواجه می شود که این امر ، حرکت مواد در پیچ ارشمیدس و در نتیجه حرکت سپر را دچار مشکل میکند. در چنین مواردی تزریق گل به جبهه کار سبب سهولت کار ماشین و رفع این مشکلات می شود.

منبع: تونلسازی (جلد اول:حفاری و اجرا) نوشته استاد حسن مدنی

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:24 توسط علیرضا رستگار| |

شکستن سنگ با استفاده از مواد منفجره از ابتدای قرن هفدهم هم زمان با شناسایی باروت شروع شد . در سال ۱۸۱۳ نیترو سلولز توسط T.J Plonze ساخته شد . در سال ۱۸۶۷ آلفرد نوبل برای سهولت حمل نیتروگلیسیرین آن را جذب دیاتومیت کرد و جسمی پلاستیکی شامل ۷۵% نیتروگلیسیرین بدست آمد . این ماده می تواند تا سه برابر وزن خود نیتروگلیسیرین جذب کند و محصول آن Guhar Dynamite نامیده شد . دینامیت مشتق از کلمه یونانی (dynamis) به معنی نیرو می باشد در سال ۱۸۷۵ آلفرد نوبل نوعی دینامیت از ژلاتین انفجاری ساخت که مخلوط ژلاتینی شکل از ۹۲% نیتروگلیسیرین و ۸% نیترو سلولز بود که هنوز هم از مواد منفجره قوی صنعتی است . به دنبال آن در سال ۱۸۷۹ از مخلوط کردن نیترات سدیم و سایر مواد به ژلاتین انفجاری مواد منفجره ضعیفتر به دست آمد . انواع زیادی از مواد منفجره بر این اساس ساخته شده اند . مواد منفجره اکسیژن مایع در ۱۸۹۵ ساخته شد و نیترات آمونیوم بعنوان ماده منفجره در سال ۱۸۶۷ تولید گردید ، اما کاربرد مخاوط آن با سوخت مایع بعنوان ماده منفجره صنعتی از سال ۱۹۵۵ میلادی متداول شد . در سال ۱۹۲۰ از اختلاط دی نیترو گلیکول به دینامیت ها از یخ زدن آنها جلوگیری شد . در دهه های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ مواد منفجره ژله ای و در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ مواد منفجره امولیسیون ساخته و به بازار مصرف تحویل شد .
ماده منفجره : ترکیبی شیمیایی یا مخلوط مکانیکی است که در اثر جرقه ، ضربه ، حرارت و یا شعله در مدت کوتاهی تجزیه شده و مقدار زیادی گاز و حرارت تولید می کند .
می توان گفت هر ماده سوختنی قابل انفجار است در صورتی که شرایط مورد لزوم زیر فراهم گردد.

 

برای مشاهده متن کامل مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

تاریخچه و ویژگی های مواد منفجره

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:21 توسط علیرضا رستگار| |

این مجموعه جهت میکرونیزه کردن مواد معدنی – شیمیایی با سختی زیر ۳ mohs و دانه بندی خروجی ۵ – ۵۰ میکرون مورد استفاده قرار می گیرد .
دانه بندی ورودی به آسیاب حداکثر ۲۰ میلی متر می باشد .
سیستم تغییر دانه بندی این مجموعه توسط یک دستگاه فرکانس اینورتور جهت تغییر سرعت دورانی روتور کلاسیفایر و و نیز تغییر در دبی هوای خروجی از مجموعه انجام می گیرد .
سیستم خردایش بر اساس ضربه ایجاد شده توسط تیغه های روتور آسیاب و کوبیدن به بدنه آسیاب که بوسیله زره ( لاینر ) پوشیده شده است انجام می گیرد .
جنس لاینر ها و تیغه ها و روتور آسیاب از فولادهای منگنزی سخت شده می باشند جنس روتور کلاسیفایر نیز از فولادهای زنگ نزن فنری می باشد .
محدوده کاربردی این مجموعه شامل مواد معدنی نرم ، رنگ های پودری – پیگمنت های آلی و معدنی رزین های ملامین ، فنولیک ، پلی استر ، اپوکسی و … می باشند .
سیستم فوق می تواند با هوای گرم جهت خشک کردن مواد مرطوب و آسیاب کردن همزمان و نیز با هوای خنک جهت مواد حساس به حرارت جهت پودر کردن مواد شیمیایی که نقطه ذوب پایین دارد عمل نماید .

 

برای مشاهده متن کامل مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

کلاسیفایر

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:18 توسط علیرضا رستگار| |

مهمترين نقاط ضعف صنعت سنگ ساختماني ايران و ارائه راهکارهايي براي بهبود آن

چکيده:
ايران كشوري معدن‌خيز و داراي پتانسيل مناسب در بخش سنگ‌هاي ساختماني محسوب مي‌شود. ذخاير سنگ ايران از لحاظ ميزان ذخيره، تنوع، خصوصيات فيزيکي و... از ذخاير ارزشمند جهان محسوب می‌شوند. اما متاسفانه با وجود پتانسيل بالا و بالقوه صنعت سنگ کشور، ايران سهم ناچيزي در بازارهاي جهاني اين محصول دارد. از اصلي‌ترين موانع صنعت سنگ کشور، مي‏توان به نقطه ضعف‌هاي موجود در صنعت اشاره نمود که اثرات نامطلوبي بر صنعت داشته و راه را براي ارتقاء و جهاني شدن آن دشوار نموده‌اند. در اين راستا شناسايي نقاط ضعف صنعت سنگ ساختماني و ارائه راهکارهايي براي رفع و يا بهبود آن ضروري به نظر می‌رسد. در اين مقاله، عوامل داخلي صنعت سنگ ساختماني ايران مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته، نقاط ضعف موجود شناسايي و به ترتيب ميزان اهميت اولويت‌بندي شده‌اند. در اين مطالعه 29 نقطه ضعف اصلي براي صنعت سنگ ساختماني ايران شناسايي شده و با استفاده از نظر کارشناسان و متخصصان اين صنعت، بر اساس ميزان اهميت هر عامل اولويت‌بندي شده‌اند. در نهايت در راستاي رفع مهمترين نقاط ضعف، راهکار‌هايي پيشنهاد شده است.
واژه‌هاي کليدي: سنگ ساختماني، نقاط ضعف، راهکارها.


Abstract


Iran considered as an country with good potential in dimensional stones. Stone reserves of Iran are valuable in terms of reserve rates, diversity, and physical properties. Unfortunately, despite the high potential resources in country, Iran has a low proportion in the global markets of this product. The main problems in flourishing of stone industry are weaknesses that affect the stone industry in an adverse way, and they make it difficult to be developed and globalized. In this context, identifying weaknesses of dimensional and providing solutions to fix or improve it seems necessary. In this paper, the internal factors of stone industry of Iran were studied and the weaknesses identified and have been listed with respect to their importance. In this study 29 major weaknesses for the stone industry of Iran are identified by using experts and industry professionals, are prioritized based on the importance of each factor. Finally, in order to solve the most important weaknesses, strategies have been suggested.
Keywords: dimensional stone industry, weaknesses, strategies.


مشاهده متن کامل مقاله ( PDF 889 KB )

 

( براي دانلود اين مقاله بر روي گزينه بالا کليک راست کرده گزينه Save Target As را انتخاب کنيد)

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در چهار شنبه 22 تير 1390برچسب:,ساعت 22:12 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF نمونه گیری

برای دانلود PDF با حجم 512 KB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 19:0 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF مراحل مختلف اکتشاف زغال سنگ

برای دانلود PDF با حجم 450 KB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:49 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF گران سنجی

برای دانلود PDF با حجم 571 KB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:46 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF شاتکریت

برای دانلود PDF با حجم 547 KB روی لینک زیر کلیک کنید

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:42 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF روک بولت

برای دانلود PDF با حجم 6.15 MB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:33 توسط علیرضا رستگار| |

 PDF روش رادیواکتویته

 PDF روش مغناطیسی

 PDF روش لرزه ای انکساری

 PDF روش الکتریکی

برای دانلود به ادامه مطلب بروید.....

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:12 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF دستورالعمل تهیه ی نقشه استخراجی

برای دانلود PDF با حجم 1.91 MB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 17:50 توسط علیرضا رستگار| |

دانلود PDF دستورالعمل رده بندی ذخایر معدنی

برای دانلود PDF با حجم 808 KB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 17:48 توسط علیرضا رستگار| |

برای دانلود PDF با حجم 2.97 MB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 17:40 توسط علیرضا رستگار| |

برای دانلود PDF با حجم 249 KB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 17:34 توسط علیرضا رستگار| |

برای دانلود پاورپوینت با حجم 6.67 MB روی لینک زیر کلیک کنید

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 15 خرداد 1390برچسب:,ساعت 17:23 توسط علیرضا رستگار| |

كاربرد بيوتكنولوژي در صنعت و معدن

بيوتكنولوژي به عنوان فنوني كه از ميكروارگانيسم ها و يا بخشي از سلول براي دسترسي به بعضي از اهداف صنعتي و بهداشتي و زيست محيطي استفاده مي كند، تعريف شده است. در صنايع معدني و متالوژي نياز روز افزون به مواد اوليه و كاهش ذخاير معدني پرعيار ، ضرورت مصرف بهينه انرژي در رعايت دقيق معيار هاي زيست محيطي ، كاربرد روش هاي جديد ، ايجاد تحول در صنايع معدني و متالوژي را ضروري كرده است. همچنين توسعه فن آوري هاي جديد براي فرآوري منابع كم عيار و يا منابعي كه روش هاي معمول كارايي لازم را براي آنها نداشته و يا ملاحظات اقتصادي امكان استفاده از آنها را نمي دهد.

ميكروارگانيسم ها جهت سوخت و ساز و انجام فرايند هاي حياتي خود از منابع آلي و معدني موجود در محيط تغذيه مي كنند. از اين رو واكنش هاي مختلف شيميايي ، شيمي فيزيكي را در شرايط مختلف طبيعي و يا مصنوعي تحت تاثير خود قرار مي دهند. كاربرد مثبت واكنش هاي متابوليكي موجودات زنده در زمينه فرآوري مواد معدني و استخراج فلزات قلمرو جديدي است كه تحقيقات پيرامون آن بيشتر در بخش هاي بيوتكنولوژي و ميكرو بيولوژي انجام مي گيرد. برخي كاربردها مانندبهبود بازدهي و فرايندهاي اكسيده و حل كردن كاني هاي كم عيار سولفيدي و كانسنگ هاي طلا و يا اورانيوم ، امروزه در مقياس صنعتي استفاده مي شوند.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 14:51 توسط علیرضا رستگار| |

انواع حرکت توده اي مواد در زمين شناسي

اين فرايند به جدا شدگي و حمل و نقل رو به پايين مواد خاکي و سنگي تحت تأثير

نيروي جاذبه گفته مي شود. لغزش يا جريان توده اي مواد، به موقعيت آنها و نيروي جاذبه وابسته است. اما حرکت تودهاي مواد با حضور آب، يخ و هوا تشديد مي شود. خزش آرام رو به پايين خاک و خرده سنگ ها و همچنين حرکت سريع و لغزش هاي زمين در مقياس بزرگ و در مسافت هاي طولاني هر دو جزء حرکت توده اي مواد محسوب مي شوند.

 

تکتونيک ثقلي:

 

ارتباط بين تخريب توده اي مواد و فعاليت هاي تکتونيکي نسبتا روشن است. از گسل ها به عنوان يک عامل تکتونيک ثقلي مي توان نام برد. مناظر ژئومورفولوژيکي با فعاليت هاي تکتونيک ثقلي، بسيار بزرگتر از

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 14:39 توسط علیرضا رستگار| |

انـــــــواع چشمه های آبهاي معدنی___Mineral springs"Inorganic Water

 

آبهاي معدني ( Inorganic Water ) ، آبهايي هستند که در يک کيلوگرم آنها لااقل هزار ميلي گرم نمک و يا 250 ميلي گرم انيدريد کربنيک آزاد موجود است آبهاي معدني ، از چشمه‌هاي طبيعي يا چشمه‌هايي که مصنوعا ايجاد کرده‌اند، جريان دارند و آنها را در همان سرچشمه در ظرف مخصوصي پر مي‌کنند و براي مصرف حمل مي‌نمايند. آب چشمه‌ها بطور کلي داراي نمکهايي هستند که در موقع عبور آب از سطح زمين در آن حل شده ولي آب مقطر فاقد اين نمکهاست. مقدار اين نمکها در آبهاي معدني بمراتب زيادتر و لااقل به يک در هزار مي‌رسد.

ترکيبات آب معدني:

در آب معدني ترکيباتي مانند نمکهاي يد و

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 14:35 توسط علیرضا رستگار| |

براي دانلود كتاب های زیر به ادامه مطلب برويد....

*كتاب نقشه برداري نظري

*كتاب اکتشاف معدن

*كتاب تكنولوژي استخراج

*كتاب فرآوري مواد معدني

*كتاب اطلس رسوبی- کربناته

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:57 توسط علیرضا رستگار| |

روش استخراج انباره ای

روش استخراج انباره ای به طور عمده در مورد کانسارهای غیر لایه ای پر شیب به کار میرود . و از این لحاظ درکنار روشهای استخراجی مانند استخراج از طبقات فرعی ٬ vcr و تخریب در طبقات فرعی قرار میگیرد. که در دسته بندی هارتمن از روش استخراج انباره ای از روش بدون نگهداری مصنوعی نام برده شده است.

اساس این روش که روشی با استخراج در جهت رو به بالا و قائم میباشد انبار نمودن حدود 3/2 از سنگ معدنی خرد شده در فضای خالی کارگاه استخراج میباشد . هدف از این کار ایجاد یک سکو برای انجام عملیات استخراج توسط کارگران و خنثی کردن نیروهای سطحی وارد بر کمر بالا و پایین ماده معدنی می باشد .

پیش روی رو به بالا در داخل کارگاهها با برشهای افقی ماده معدنی انجام میگیرد . سنگ پس از استخراج نسبت به حالت بکر خود حدود 30 الی 40 درصد افزایش حجم پیدا میکند بنا بر این باید روزانه این مقدار حجم افزایشی به بیرون منتقل گرددیده و بقیه تا پایان عملیات استخراج به صورت انبار شده در درون کارگاه باقی می ماند

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:43 توسط علیرضا رستگار| |

طلا و مراحل اكتشاف

طلا فلز با ارزش و استراتژي بوده و كشورهاي داراي معادن طلا كه طي سالهاي متمادي توليد كننده طلا بودند عليرغم پائين‌تر شدن عيار طلا و افزايش عمق معادن همواره سعي كرده‌اند تا با استفاده از تكنولوژي پيشرفته استخراج سنگ معدن و استحصال طلاي موجود در معادن را ادامه دهند. طلا بعنوان يكي از فلزات گرانقيمت و ارزشمند، علاوه بر مصارف زينتي آن، پشتوانه پولي در سيستم بانكي هر كشور مي تواند در مهار تورم بسيار موثر واقع گردد.

طلا فلز با ارزش و استراتژي بوده و كشورهاي داراي معادن طلا كه طي سالهاي متمادي توليد كننده طلا بودند عليرغم پائين‌تر شدن عيار طلا و افزايش عمق معادن همواره سعي كرده‌اند تا با استفاده از تكنولوژي پيشرفته استخراج سنگ معدن و استحصال طلاي موجود در معادن را ادامه دهند، بطوري كه سنگ معدن در گذشته در آفريقا با عيار بيش از 20 گرم در تن استخراج و استحصال مي‌شده‌اند در حالي كه امروزه از معادن روباز استراليا و آمريكا سنگ معدن با عيار حدود 5/0 گرم در تن نيز استخراج مي‌گردند.

بطور كلي استخراج انواع سنگ معدن طلا به دور روش عمومي روباز و زيرزميني انجام مي‌‌پذيرد. استخراج سنگ معدن از معادن روباز به مراتب سهل‌تر و با سرمايه‌گذاري و هزينه‌هاي عملياتي كمتري قابل انجام مي‌باشد. در حال حاضر حدود 65 درصد استخراج سنگهاي طلادار در آمريكا از معادن روباز و 35 درصد از معادن زيرزميني صورت مي‌گيرد.

مهمترين عواملي كه انتخاب بين روشهاي استخراج روباز و زيرزميني را تعيين مي‌نمايد، هزينه‌هاي استخراج و بازيافت سنگ معدن مي‌باشند. در معادن روباز از آنجائي كه هزينه باطله‌برداري و جدا نمودن باطله موجود در ذخيره جزء هزينه‌هاي استخراج محسوب مي‌شود، لذا نسبت باطله‌برداري به سنگ معدن استخراجي بعنوان عامل مقايسه هزينه‌هاي استخراج محسوب مي‌شود. لذا نسبت باطله‌داري به سنگ معدن استخراجي بعنوان عامل مقايسه هزينه‌هاي استخراج معادن روباز و زير زميني مورد استفاده قرار مي‌گيرد

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 12:33 توسط علیرضا رستگار| |

اکتشاف نفت خام

بطور کلی در ابتدای صنعت نفت ، علایم ظاهری نفت یعنی نفت و گازهایی که در سطح زمین وجود داشته ، در اکتشاف نفت موثر بوده است. بعدها مشخص شد که مطالعه لایه‌های مختلف نفت در اکتشاف نفت ، موثر بوده است. اگر لایه نفوذ ناپذیر باشد، احتمال اینکه نفت درآن وجود داشته باشد، وجود دارد. علاوه براین ، مطالعه لایه‌های مختلف و مطالعه خواص فیزیکی و شیمیایی تحت عنوان ژئوفیزیک و ژئوشیمی در اکتشاف نفت موثر بوده است.

اکتشاف به کمک زمین شناسی

زمین شناسی به ما می‌آموزد که آیا شکل و وضع لایه‌های زیر زمینی در محل مورد نظر برای تشکیل نفتگیر مناسب است یا خیر. در صورتیکه مناسب تشخیص داده شد، به جستجوی مخازن زیرزمینی نفت پرداخته می‌شود.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در جمعه 13 خرداد 1390برچسب:,ساعت 11:50 توسط علیرضا رستگار| |

مشخصات تکتونیکی زمین ( حرکات کوهزایی و خشکی زایی )

پوسته زمین همواره تحت تاثیر عوامل تکتونیکی است .حرکات پوسته زمین را می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد :

1) حرکات کوهزایی 2) خشکی زایی

1) حرکات کوهزایی : به آن دسته از حرکات پوسته اطلاق می شود که سبب تغییر شکل سریع توده های عظیم سنگها می شود و مدت زمان تاثیر ان در مقیاس زمین شناسی ، کوچک و شدت ان زیاد است ، این گونه حرکات یبب گسل ها ، چین ها و کوها می شود .حرکات خشکی زایی حرکاتی از پوسته زمین را شامل می شود که مدت تاثیر شان زیاد و شدت آنها کم است از جمله این حرکات می توان پائین رفتن پوسته و تشکیل حوضه ها و نیز بالا آمدن قسمت هایی را نام برد . حرکات خشکی زایی سبب پیشروی و پسروی دریا ها می شود .در مورد حرکات کوهزایی اصطلاحات زیر وجود دارد :

الف)فاز کوهزایی: تغییر شکل هایی که طی فاصله زمانی محدود و معینی انجام می گیرد بدین نام خوانده می شود .

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:,ساعت 19:59 توسط علیرضا رستگار| |

مرز صفحات پوسته زمین ( بحث در مورد مرزهای واگرا و همگرا و امتداد لغز )

صفحات تشکیل دهنده سنگ کره بصورت یک توده بهم چسبیده، نسبت به یکدیگر در حال حرکت هستند. با وجود اینکه قسمتهای داخلی صفحات ممکن است متحمل مقداری تغییر شکل گردند، ولی تمام اندرکنشهای اصلی بین صفحات جداگانه، در طول مرز بین آنها اتفاق می­افتد. در حقیقت تلاشهای اولیه برای مشخص کردن مرز بین صفحات بر اساس محل وقوع زمین لرزه­ها بود. صفحات در مرزها سه رفتار کلی نسبت به هم دارند:

1) مزرهای دورشونده ( واگرا ): جائی که صفحات در نتیجه بالا آمدن مواد از گوشته از هم دور می­شوند و بستر جدیدی در اقیانوسها ساخته می­شود. جداشدگی صفحات، غالبا در رشته­کوههای میان اقیانوسی رخ می­دهد. شکافهای ایجاد شده در اثر دور شدن صفحات، بلافاصله با سنگهای مذاب که از استنوسفر بالا می­آید، پرمی­شوند. این مواد گرم، به آرامی سرد شده و بستر جدید اقیانوسی را تشکیل می­دهند. این پدیده میلیونها سال بطور مداوم تکرار می­شود و بدین ترتیب هزاران کیلومتر مکعب بستر جدید ایجاد می­گردد.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:59 توسط علیرضا رستگار| |

گسل ، تقسیم بندی ها و تعاریف

گسل‌ها عبارت از شکستگی‌هایی هستند که در آنها ، سنگهای طرفین صفر شکستگی ، به موازات این صفحه لغزش پیدا می‌کنند و به کمک همین مشخصه ، می‌توان آنها را از درزه‌ها تشخیص داد. لغزش گسل‌ها در انواع مختلف متفاوت است. از چند میلیمتر تا چندین کیلومتر تغییر می‌کند. در ادامه مطلب موارد زیر به صورت مفصل توضیح داده می شود :

1)تعریف گسل

2) عناصر و ویژگی های گسل

3)تقسیم بندی گسل ها بر اساس :

1»هندسی گسل ها

2» زاویه شیب گسل

3»تقسیم بندی بر اساس حرکت ظاهری

4»بر اساس حرکت ظاهری گسل یا تقسیم بندی زایشی گسل ها

5» وضعیت گسل ها نسبت به هم

6» حالت گسل نسبت به چینه‌بندی

7» وضعیت گسل نسبت به طبقات اطراف

4)نشانه‌های شناسایی گسل‌ها

5) انواع پرتگاه ها

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:45 توسط علیرضا رستگار| |

انواع چین ، نحوه ایجاد و روش های شناسایی آنها

بطور کلی چین ها را می توان بعنوان پیچ و موج های حاصله در سنگها تعریف کرد . بعبارت دیگر ، چین ها آن دسته از تغییر شکل های سنگها هستند ، که فقط باعث تغییر وضعیت سنگ می شوند ، بدون انکه در آن گسستگی بوجود آورند .

مشخصه های چین

1. لولای چین ، لولای چین خط فرضی است که نقاطی از یک لایه را که دارای حداکثر انحنا هستند ، به یکدیگر وصل می کند . لولای چین می تواند افقی ، قائم و مایل باشد .

2. سطح محوری چین ، سطح فرضی که تمام لولا های چین را در برداشته باشد ، بنام سطح محوری چین خوانده می شود . این سطح ، حتی المقدور چین را به دو قسمت متقارت تقسیم می کند .

3. محور چین ، محور چین خطی است که به موازات لولای ان است و در حقیقت می توان آن را بصورت خط مستقیمی تعریف کردکه هرگاه به موازات خود در فضا حرکت کند ، چین را بوجود می اورد . در بعضی از کتاب ها محور و لولای چین را بعنوان دو مفهوم مترادف بکار می برند .

4. دامنه های چین ، طرفین

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:,ساعت 18:35 توسط علیرضا رستگار| |

 

Application Of Cathodoluminescence Imaging To The Study Of Sedimentary Rocks
Author : Sam Boggs, David Krinsley
Translator : 0
Publish Year : 2006
Page : 178

 

 

 

برای دانلود ادامه کتاب ها به ادامه مطلب بروید.....!؟؟
 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:,ساعت 17:59 توسط علیرضا رستگار| |

طبقه بندى ماسه سنگها به روش فولک

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در چهار شنبه 11 خرداد 1390برچسب:,ساعت 15:52 توسط علیرضا رستگار| |

روشهاي گشايش معادن زير زميني
به تمام روشهاي دسترسي به ماده معدني از سطح به طرف عمق گشايش گويند. در اين رابطه تصميمات اوليه متعددي بايستي گرفته شود که اهم انها عبارتند از:
1 ) موقعيت بازکننده هاي معدن (چاه قائم، تونل مورب ،چاه مورب
)
2 ) نوع بازکننده ها
3 ) ابعاد بازکننده ها (سطح مقطع )
4 ) انتخاب سيستم ترابري ( بارگيري +باربري )
5 ) انتخاب سيستم مناسب استخراج

عوامل موثر در تعيين نوع گشايش معدن :

 

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:,ساعت 1:7 توسط علیرضا رستگار| |

استخراج معادن زير زميني به روش اتاق و پايه يا room and pillar

 

در اين روش قسمتي از ماده معدني را بعنوان اتاق استخراج کرده و قسمتي را نيز براي پايداري معدن بعنوان لنگه(پايه) دست نخورده نگه مي دارند. اين روش براي کانسار هاي مسطح، لايه اي و يکنواخت با ضخامت معين قابل استفاده است. اتاقها معمولا منظم و مکعب مستطيل شکل و پايه ها نيز استوانه اي و يا مکعبي است.

فضاهاي اماده سازي و فضاهاي بهره برداري به موازات يکديگر احداث مي شود سپس با حفر ميانبرهايي پايه ها بوجود مي ايد. ابعاد اتاق در بعضي موارد به 3 تا 5 برابر ابعاد پايه مي رسد. استخراج در روش اتاق وپايه به دو صورت پيوسته ( مدرن و مکانيزه) و ناپيوسته (سنتي) صورت مي گيرد.

 

مراحل استخراج ناپيوسته :

1) برش : برش زيري، برش مرکزي، برش فوقاني با شکاف مرکزي، برش تحتاني با شکاف مرکزي

2) چالزني يا حفاري (جامبودريل + دريفتر+ پرفراتريس+ اگر)

3) خرج گذاري و اتشباري

4) لق گيري

5) نگهداري موقت ( راک بوت + قاب چوبي )

6) بارگيري (بوسيله انواع لودر زيرزميني+LHD+اسکريپر + ماشين شاتل)

7) باربري (نوار نقاله + واگن + ناوزنجيري +LHD)

 

شرايط کاربرد روش اتاق و پايه :

1. مقاومت کانسنگ ضعيف تا متوسط.

2. مقاومت سنگ درونگير متوسط تا قوي.

3. شکل کانسار لايه اي و يا ورقه اي باشد.

4. شيب کانسار کمتر از 15 درجه و ترجيحا مسطح.

5. گسترش منطقه اي کانسار زياد و ضخامت ان کمتر از4.5m باشد

6. عيار کانسنگ کم تا متوسط.

7. کانسار از لحاظ شکل هندسي نسبتا يکنواخت باشد.

8. براي زغال سنگ عمق کانسار کمتر از400m و براي ساير مواد معدني عمق کمتر از 600m باشد.

 

مزاياي روش اتاق و پايه :

1) راندمان توليد بالاست70 تن بر نفر درهر شيفت کاري

2) هزينه معدنکاري با اين روش ، 30% کل هزينه هاي معدنکاري است.

3) گروههاي کاري در اين روش کوچک است و روحيه کارگري و حس همکاري بالاست.

4) انعطاف پذيري در اين روش بسيار بالاست.

5) اين روش به دليل سقف و کف محکم و نيز شيب کم قابليت مکانيزاسيون زيادي دارد.

6) عمليات توليد در اين روش تمرکز کمي دارد و اگر مشکلي در يکي از اتاقها يا کارگاهها پيش ايد قسمت هاي ديگر معدن به توليد ادامه مي دهند.

7) در روش اتاق وپايه به دليل وجود راهروهاي زياد ،اگر تقاضاي بازار افزايش يابد مي توان تعداد کارگاههاي استخراجي را بالا برد.

 

معايب روش اتاق و پايه :

1) تهويه در اين روش مشکل است به دليل تعداد اتاقهاي فراوان و تمرکز کاري کم.

2) در صورت ايجاد سينه کارهاي بيشتر بنابه تقاضاي بازار سرپرستي اين کارگاهها مشک تر مي شود.

3) نياز به تدارکات گسترده اي دارد بطوريکه براي هر اتاق ماشين الات مختلفي براي حفاري ،باربري، بارگيري ،وسايل تهويه لازم است

4) در اين روش توليد از اتاقهاي مختلفي بدست مي ايد بنابرين مقداري زمان براي حرکت ماشين الات و تداخل مسيرهاي مختلف به هدر مي رود.

5) تخريب و نشست قابل توجهي در صورت بازيابي پايه ها رخ مي دهد.

6) به دليل استفاده از نگهداري طبيعي و وجود سقف باز فراوان ايمني کارگران در اين روش کم است.

7) براي مواد معدني خود سوز مانند بعضي از زغال سنگها ،کانيهاي سولفيدي و سرپانتيني اين روش مناسب نيست چرا که سطح پايه ها در تماس با هوا قرار دارند.

8) در اعماق بيشتر با افزايش فشار قطر پايه ها را بيشتر بايد درنظر گرفت بنابرين افت بيشتر خواهد شد.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:,ساعت 1:6 توسط علیرضا رستگار| |

استخراج معادن زير زميني به روش کارگاه و پايه (stope and pillar )

 

اين روش بيشتر براي سنگ هاي سخت کاربرد دارد و همانند روش اتاق وپايه است با اين تفاوت که پايه ها شکل و محل ثابتي ندارند و هرزمان که در يک کانسار سه شرط زير وجود داشته باشد به جاي واژه ي اتاق وپايه از واژه ي کارگاه و پايه استفاده مي کنند.

1. پايه ها از نظر شکل و اندازه به صورتي نامنظم و تصادفي در يک محل ايجاد مي شوند و حدالمقدور پايه ها درون مواد معدني کم عيار يا باطله ها ايجاد مي شود.

2. ضخامت کانسار بيش از 6m باشد.

3. ماده معدني زغال سنگ نباشد.

 

نکته ؟؟؟

روش کارگاه و پابه نسبت به اتاق وپايه اماده سازي کمتري نياز دارد. زيرا در معادن زغال سنگ بخاطر رعايت شرايط ايمني قانون معادن حکم مي کند فضاهاي چند گانه زيادي براي تسهيل تهويه ايجاد شود اما درروش کارگاه و پايه نيازي به حفر فضاهاي زياد نيست. زيرا ماده معدني غير زغالي و سخت است و از طرف ديگر چون ماده معدني در روش کارگاه وپايه بيشتر فلزي است راهروها تابع شکل رگه هاست در نتيجه مثل اتاق و پايه منظم نيست.

 

در روش کارگاه وپايه چرخه عمليات استخراج شامل مراحل زير است ؟

حفاري به کمک چکش هاي هوا فشرده پايه دار(مثل دريفترها، پرفراتورها،ارابه هاي چالزني) که در سنگهاي سخت از روش حفاري

وراني و در سنگهاي نرم و متوسط روش ضربه اي بکار مي رود

اتشکاري بوسيله موادمنفجره ژله اي و امولسيوني

بارگيري به کمک ماشين الاتي مثل ناو جنبان، شاول کوچک ،لودرLHD،اسکريپر)

باربري به کمک وسايلي مثل شاتل و نوارنقاله و واگن

 

شرايط کاربرد روش کارگاه و پايه :

ضخامت کانسار بيش از 6m باشد.

مقاومت کانسنگ متوسط تا زياد باشد.

مقاومت سنگ دربر گيرنده متوسط تا زياد باشد.

شکل کانسار عدسي، لايه اي ،رگه اي، توده اي.

عمق کانسار زير 600m باشد.

عيار کانسنگ کم تا متوسط باشد.

کانسار از لحاظ عيار متغير باشد.

شيب کانسار زير 30 درجه باشد.

 

مزاياي روش کارگاه و پايه :

راندمان توليد بالاست 27 الي48 تن بر نفر شيفت کاري

همزمان مي توان در چند طبقه کار کرد

به راحتي قابل مکانيزاسيون است.

مهارت گسترده اي لازم ندارد و کارگر متخصص لازم نيست.

روش انتخابي است يعني مي توان باطله يا ماده معدني کم عيار را بعنوان پايه جا گذاشت.

بازيابي حدود 75 % و رقت حدود20 % است.

 

معايب روش کارگاه و پايه:

A. اگر کمرهاي کانسار و خود کانسار مستحکم نباشد کنترل زمين مشکل است.

B. مقداري از ماده معدني در پايه ها به هدر مي رود.

C. چون حجم اتاق ها بزرگ است هواي مورد نياز جهت تهويه دچار افت فشار خواهد شد.

D. به تجهيزات زيادي در صورت مکانيزاسيون نيازمند است.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:,ساعت 1:5 توسط علیرضا رستگار| |

حفاری انحرافی
در اصطلاح علم حفاری، به دانش حفر یك چاه در امتداد یك مسیر مایل از پیش‌تعیین شده برای رسیدن به هدف مشخص (target) حفاری جهت دار گفته می شود و در برخی موارد از آن به حفاری كج، مایل و هدایت شده نیز تعبیر شده است. حفاری جهت دار اولین بار در دنیا برای حفر یك چاه از ساحل به زیر دریا جهت بهره برداری از نفت مخزن زیر آن استفاده شده است. البته چندی پس از آن در ایالت تگزاس آمریكا از این روش برای خاموش كردن و كنترل فوران یك چاه كمك گرفته شد. تاریخچه معینی از حفر اولین چاه انحرافی در ایران وجود ندارد، اما برخی از كارشناسان صنعت نفت، عمر این روش را بیش از هفده سال نمی‌دانند.

هنگام حفر یك چاه اصل بر این است كه روش حفاری عمودی (vertical) برای رسیدن به مخزن استفاده گردد، ولی در بعضی موارد به دلایل فنی یا اقتصادی به جای این روش، از روش حفاری جهت دار (Directional) استفاده می‌شود،
كه این موارد به شرح زیر است:

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 8 خرداد 1390برچسب:,ساعت 1:0 توسط علیرضا رستگار| |

روش "مخروط شناور دو" برای تصحیح روش مخروط شناور

 

قبل از استخراج مواد معدنی به روش روباز، لازم است که اندازه و شکل نهایی معدن به منظور تعیین میزان ذخیره قابل استخراج و میزان باطله برداری و همچنین تعیین محل سد باطله و دیگرسیسات سطحی، طراحی شود. محدودۀ معدن تابع پارامترهای مختلفی می باشد که ممکن است در طول عمر معدن، بدلیل تغییر این پارامترها چندین بار بازنگری شود. بنابر این استفاده از کامپیوتر برای طراحی مجدد در کوتاهترین زمان ممکن ضروری است. پس از اختراع کامپیوتر و استفاده همه جانبه آن، الگوریتمهای مختلفی نظیر روش مخروط شناور، روش گراف تئوری لرچ و گروسمن و. . جهت طراحی محدودۀ بهینه نهایی معرفی شده است. از میان این الگوریتمها، روش گراف تئوری لرچ و گروسمن تنها روشی است که قادر است محدودۀ بهینه واقعی را در تمام مدلها محاسبه نماید. پیچیدگی این روش و نیاز به وقت کامپیوتری بالا جهت حصول به جواب از معایب روش مذکورمی باشد. روش مخروط شناور به دلیل اینکه در مدت زمان کمتری قادر است محدودۀ بهینه را محاسبه نماید و همچنین به دلیل سادگی، از سایر الگوریتمها بیشتر استفاده می شود. این الگوریتم در بعضی از حالات قادر به تعیین محدودۀ بهینه نیست. به همین دلیل روش مخروط شناور دو برای بر طرف نمودن بعضی از معایب روش مذکور توسط رایت ارائه و ادعا شده است که این روش قادر به تعیین محدودۀ بهینه واقعی می باشد

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
ادامه مطلب
نوشته شده در شنبه 7 خرداد 1390برچسب:,ساعت 23:40 توسط علیرضا رستگار| |

عملیات انفجار در معادن (آتشکاری در معادن)

بعد از پایان عملیات چالزنی عملیات انفجار شروع میشه.

چال های انفجاری به طول و قطر معین حفر میشوند و این طول و قطر به عوامل متعددی از جمله میزان استخراج ، ماشین آلات بارگیری و باربری ، شرایط مکانیک سنگ معدن ، توپوگرافی معدن و... بستگی دارد.

ماده منفجره (خرج) استفاده شده در اکثر معادن ایران ، آنفو ( ANFO ) می باشد که ماده تشکیل دهنده آن نیترات آمونیوم هست.

از مزایای آنفو ارزان بودن، در دسترس بودن، قابل ساخت در معدن و... است.

یکی از اجزای مهم در آتشکاری ، چاشنی می باشد. چاشنی در خرج اصلی به کار میرود و دارای ماده منفجره حساس و قدرتمندی ( عموما PETN ) است که باعث میشود خرج اصلی با سرعت حداکثر خود منفجر شود.

چاشنی ها به دو نوع الکتریکی و غیر الکتریکی تقسیم می شوند. در نوع الکتریکی پس از وصل جریان ، با گرم شد مقاومت داخل چاشنی ، ماده منفجره چاشنی منفجر شده و پس از آن خرج اصلی منفجر میشود.

از دیگر اجزای آتشکاری ، فیتیله است. فیتیله در آتش کاری برقی جای خود را به سیم میدهد.

اکثر آتشکاری ها در معادن آتشکاری تاخیری است. در آتشکاری تاخیری چالها با تاخیر چند میلی ثانیه نسبت به هم منفجر میشوند و نتیجه آن لرزش کم زمین و خرد شدن مطلوب و متوازن سنگ است.

به سایت مهندسي معدن خوش آمديد***شماره تماس:09179343395***براي محبوب کردن ما بر روي گوگل+1 کليک کنيد***با تشکر از انتخاب شما
نوشته شده در شنبه 7 خرداد 1390برچسب:,ساعت 23:34 توسط علیرضا رستگار| |

صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 31 صفحه بعد

کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
www.sharghi.net & www.kafkon.com & www.naztarin.com